POLÍTICA DE GALETES

En aquesta web es recopila i s’utilitza la informació segons s’indica a la política de privacitat. Una de les formes les quals es fa és a través de l’ús de la tecnologia anomenada galetes, cookies en anglès. A julia-quintana.com, s’utilitzen galetes per a diverses coses.

Què és una galeta?
Una galeta és una petita quantitat de text que s’emmagatzema al teu navegador (com Google Chrome o Safari d’Apple) quan navegues per la majoria dels llocs web.

Què NO és una galeta?
No és un virus, ni un troià, ni un cuc, ni spam, ni spyware, ni obre finestres emergents.

Quina informació emmagatzema una galeta?
Les galetes no solen emmagatzemar informació sensible com a targetes de crèdit o dades bancàries, fotografies o informació personal, etc. Les dades que guarden són de caràcter tècnic, estadístic, sobre preferències personals, personalització de continguts, etc.

El servidor web no t’associa com a persona, sinó el teu navegador web. Per exemple, si navegues habitualment amb el navegador Google Chrome i posteriorment visites la mateixa pàgina web amb el navegador Firefox, veuràs que aquesta no s’adona que ets la mateixa persona, perquè en realitat està associant la informació al navegador, no a la persona.

Quin tipus de galetes existeixen?
– Galetes tècniques: Són les més elementals i permeten, entre altres coses, saber quan està navegant un humà o una aplicació automatitzada, quan navega un usuari anònim i un registrat, tasques bàsiques per al funcionament de qualsevol web dinàmica.
– Galetes d’anàlisis: Recullen informació sobre el tipus de navegació que s’està realitzant, les seccions de la web que més es consulten, la franja horària d’ús, l’idioma, etc.
– Galetes publicitàries: Mostren publicitat en funció de la navegació, el país de procedència, idioma, etc.

Què són les galetes pròpies i les de tercers?
Les galetes pròpies són les generades per la pàgina que s’està visitant, i les de tercers són les generades per serveis o proveïdors externs com Mailchimp, Facebook, Twitter, Google Adsense, etc.

Quines galetes utilitza aquesta web?
Aquesta web utilitza galetes pròpies i de tercers. En aquest lloc web s’utilitzen les següents galetes que es detallen a continuació:

Galetes pròpies:
– Personalització:
Les galetes ajuden a la pàgina web a recordar amb quines persones o llocs web has interactuat perquè puguem mostrar-te contingut relacionat.
– Preferències: Les galetes permet recordar els teus ajustaments i preferències, com l’idioma preferit i la teva configuració de privacitat

Galetes de tercers:
Aquesta web utilitza serveis d’anàlisis, concretament Google Analytics, per a ajudar al lloc web a analitzar l’ús que fan els usuaris del lloc i millorar-ne la usabilitat, però en cap cas s’associen a dades que poguessin arribar a identificar a l’usuari. Google Analytics és un servei analític de web prestat per Google, Inc., L’usuari pot consultar al web de Google el tipus de galetes utilitzades per Google.

Julia-quintana és usuari de la plataforma de subministrament i allotjament de blocs WordPress, propietat de l’empresa nord-americana Automattic, Inc. A tals efectes, els usos de galetes pels sistemes mai estan sota control o gestió del responsable de la web,  ja que poden canviar la seva funció en qualsevol moment, i entrar galetes noves. Aquestes galetes tampoc reporten al responsable d’aquesta web cap tipus de benefici. Automattic, Inc., utilitza a més altres galetes amb la finalitat d’ajudar a identificar i rastrejar als visitants dels llocs de WordPress, conèixer l’ús que fan del lloc web d’Automattic, així com les seves preferències d’accés a aquest, tal com es recull en l’apartat “Galetes” de la seva política de privacitat.

Les galetes de xarxes socials poden emmagatzemar-se al teu navegador mentre navegues per www.julia-quintana.com per exemple, quan utilitzes el botó de compartir continguts de www.julia-quintana.com en alguna xarxa social.
Als llocs webs de Facebook, Instagram i Linkedin, tens informació sobre les galetes de les xarxes socials que utilitza aquesta web en les seves pròpies polítiques de galetes.

Es poden eliminar les galetes?
Sí, i no només eliminar-les, també bloquejar-les, de forma general o particular per a un domini específic.
Per a eliminar les galetes d’un lloc web  cal anar a la configuració del navegador, i allà podràs buscar les associades al domini en qüestió i conducta a la seva eliminació.

Més informació sobre les galetes
Pots consultar el reglament sobre galetes publicat per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades en el seu “Guia sobre l’ús de les galetes” i obtenir més informació sobre les galetes a Internet.

Si desitges tenir un major control sobre la instal·lació de galetes, pot instal·lar programes o complements al navegador, coneguts com a eines de “Do Not Track”, que et permetran triar aquelles galetes que desitges o no permetre.

Aquesta política de galetes ha estat actualitzada per última vegada el 23-09-2019.

© Júlia Quintana   All Rights Reserved